Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Minden ami potencianövelés

MrPotencia.hu - potencianövelő és potencianövelés

MrPotencia.hu - potencianövelő és potencianövelés

Ha a bioritmusod eltér a párodétól, ekképpen hangoljátok össze

2016. július 27. - dobojozsi

A bagoly és a pacsirta típusú emberek közötti különbségekről írtunk már korábban. A bagoly ritmusban élők este és éjszaka aktívak, míg a pacsirták a reggeli órákban éberebbek, estére viszont kidőlnek. Mi történik akkor, ha két különböző ritmusú ember próbál egymással párkapcsolatot építeni?

Baglyok

A bagoly típusú emberek nehezen ébrednek reggel, szótlanok ezekben az órákban, sőt gyakran kifejezetten idegesíti őket, ha valaki kora reggel beszélgetni akar velük.  Ahogyan telik a nap, úgy válnak egyre aktívabbá, míg estére kifejezetten felpörögnek, ilyenkor szeretnek társalogni, szellemi tevékenységet végezni, sportolni.

Pacsirták

A baglyokkal szemben a pacsirták már hajnalban is frissek, a korai ébredést követően bőségesen reggeliznek, szívesen mennek futni, úszni reggelente.  A fontos ügyek intézését is szeretik reggelre tenni, ők azok, akik már nyitáskor a bank előtt várakoznak, hogy utána övék legyen az egész nap. Ahogyan telik a nap, úgy válnak fáradtabbá, este pedig szeretik mellőzni a komolyabb szellemi vagy fizikai kihívásokat.

Nem lesz könnyű menet

A bagoly típusú emberek eleve hátránnyal indulnak, mivel a társadalom sokkal inkább a pacsirta létre van berendezkedve, elég a boltok, hivatalok nyitva tartására gondolnunk.  Ha két különböző bioritmusú ember találkozik egymással, akkor az együttélésük összehangolása nem lesz egy könnyű menet, viszont nem lehetetlen olyan megoldást találni a napi rutin megszervezésére, ami minkét félnek megfelel.

Fogadd el!

Az első szabály az, hogy fogadd el, nem vagytok egyformák, másképp működtök.  Ennek nem az az oka, hogy bármelyikőtök lusta lenne, vagy azt tűzte volna ki célul, hogy idegesíteni fogja a másikat, egyszerűen csak másképp működik a bioritmusotok. Ha megoldást akartok keresni, akkor a másik piszkálása, cikizése és nyomasztása nem lehet irány.

Ne kelts benne bűntudatot!

Ha te pacsirtaként már kora reggel éber vagy, akkor idegesíthet, hogy a másik sokáig vagy tovább alszik, így nem tudsz teljesen aktív lenni. Ugyanilyen zavaró lehet egy bagolynak, amikor este még pörögne, de nincs kivel, mert a társa lefeküdt aludni.  Ha békességet akarsz, figyeljetek arra, hogy ne keltsetek bűntudatot a másikban, ne panaszkodjatok számon kérően arra, milyen rossz azokban az egyedül töltött órákban létezni. Ne állítsátok be magatokat jobbnak, felejtsétek el azt is, hogy bármelyik működés helyesebb vagy jobb lenne.

Használjátok ki a közös órákat!

Egymás szapulása helyett inkább használjátok ki a közös órákat. Nézzétek meg, melyik az a napszak vagy időpont, amikor a bagoly már, a pacsirta pedig még éber, és törekedjetek arra, hogy a közös programokat erre az időpontra szervezzétek meg.  Ilyenkor menjetek moziba, vásárolni, ügyeket intézni, ezekben az órákban beszéljétek meg a fontosabb dolgaitokat. Fontos, az éberség nem azt jelenti, hogy ébren vagytok mindketten, hanem azt, hogy nem vagytok még/már fáradtak, álmosak, hanem egymásra tudtok koncentrálni.

Az önállóan végezhető tevékenységek ideje

Azokban az időpontokban, amikor a másik nem aktív, mert még nem ébredt fel vagy már elfáradt, intézzétek az önállóan végezhető ügyeiteket. Fel lehet osztani a háztartási teendőket is a bioritmusotoknak megfelelően, figyelembe véve, ki mikor pörög jobban.  Az önállóan végezhető tevékenységeket mint a sportot, a szellemi elmélyülést igénylő teendőket lehet akkor csinálni, amikor a másik pihen. A pacsirta csinálja a reggelit, a bagoly gondoskodjon a vacsoráról, a gyerekek iskolába, óvodába vitele is működhet ezen az elven.

Lehetőség az elvonulásra

Ha vegyes páros vagytok a bioritmusotok tekintetében, akkor gondoskodjatok arról, hogy legyen lehetőség a félrevonulásra.  Egy garzonban nehezebben tud meglenni egymással egy bagoly és egy pacsirta, az aktív fél hangoskodása zavaró lehet a másiknak bizonyos – kora reggeli, késő esti – időpontokban.  Próbáljátok olyan környezetet teremteni, ahol az éppen fáradt fél nyugodtan pihenhet, míg társa aktívan tevékenykedik.

(Forrás: men.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://mrpotencia.blog.hu/api/trackback/id/tr788886598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása