Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Minden ami potencianövelés

MrPotencia.hu - potencianövelő és potencianövelés

MrPotencia.hu - potencianövelő és potencianövelés

Miért végződhet szakítással az üdülés? 5 ok

2016. július 25. - dobojozsi

A közös nyaralásra a párok eleinte úgy gondolnak, mint egy kellemes kalandra, amikor is együtt fognak tölteni néhány feledhetetlen napot, lesz idejük egymásra, jól fognak szórakozni. Ennek ellenére megeshet, hogy a nyári szabadság után a végkifejlet nem a feltöltődés lesz, hanem szakítás vagy ahhoz közeli állapot. Mi ennek az oka?

Már a tervezés is gondot okoz

A nyaralás megtervezése is problémát okozhat a pároknak, mivel ez az az éves program, amitől mindenki a feltöltődést, a teljes kikapcsolódást várja, amikor nem kell semmilyen szabálynak megfelelni, kötetlenül azt csinálhat, amit akar.  A tervezés során derül ki, hogy teljesen mások az igények, ez fokozottan érvényes lehet azoknál a pároknál, akik még nem vagy csak rövidebb ideje élnek együtt. Mindkét fél próbálja meggyőzni a másikat arról, hogy az általa preferált helyre menjenek, ami feszültség- és vitaforrássá válhat.

A kérdéses pontok

A tervezés során több kérdéses pont van, amiben meg kell egyezni, és mindkét fél számára kedvező megoldást kell találni. Az első kérdés, hogy hova menjünk, ami nemcsak a helyszínt, hanem az ahhoz kapcsolódó programokat is jelenti.  Henyélés egy tengerparton, aktív városnézés, túra egy természetközeli helyen, belföld vagy külföld, minden kényelmet kiszolgáló szálloda vagy vadregényes kempingezés – az igények sokfélék lehetnek, és sokszor teljesen, szinte összeegyeztethetetlenül eltérnek egymástól.

Egyéb szempontok

Ha sikerül is megegyezni, további vitás pontot képezhetnek az anyagiak, vagyis az, mennyit költsünk a nyaralásra, és ezt az összeget hogyan osszuk el, mennyit adjunk ki a szállásra, a programokra vagy az étkezésünkre.  A vita tárgya lehet az is, kivel menjünk, mert míg az egyik fél kettesben töltött nyaralásról álmodozik, addig a másik vinné magával a teljes baráti körét, egy baráti párt, esetleg a családtagjait. Ha az elképzelés azonos, nincs gond, viszont ha vannak eltérések az igényekben, akkor már maga a tervezés is egy sok vitával járó, feszültséget generáló folyamattá válhat.

A nyaralás alatt

A nyaralás alatt is újabb konfliktusok alakulhatnak ki a párok között, de ezen a ponton is különbséget kell tenni a már együtt élők és a még ismerkedési fázisban lévők között.  Előbbieknél a nyaralás a karácsonyi időszakhoz hasonlítható, amikor is a párok több időt töltenek egymással a hétköznapi rohangáláshoz képest. Van, aki ezt örömként éli meg, mások viszont úgy érzik, teherként szakad a nyakukba az intenzív együttlét.  Ilyenkor felszínre kerülhetnek korábban elfojtott problémák, ellentétek, és hiányozhat a külön töltött, a másiktól független idő is.

Megismerem a másikat

Kezdő párok pedig egy teljesen másik oldaláról ismerhetik meg egymást, eddig nem ismert tulajdonságok, szokások mutatkozhatnak meg, ami szimpatikus, de ellenszenves is lehet, sőt teljes döbbenetet is kiválthat.  Az eltérő ritmus is feszültségként jelenthet meg egy nyaralás alatt, ha például az egyik fél inkább éjszaka aktív bagolytípus, míg a másik hajnalban kelő pacsirtaalkat, a különbség szintén elronthatja a közös nyaralást.  Kiütközhetnek az anyagi különbségek, a fontossági sorrend, az értékrendbeli eltérések, és itt is megjelenhet az önálló, a másiktól függetlenül töltött idő hiánya is problémaként.

Van megoldás?

A nyaralás vízválasztó is lehet, elképzelhető, hogy valóban kiderül, nem illünk össze egymással, csak ennek felfedezéséhez el kellett utazni együtt egy-két hétre.  Ennek ellenére nem biztos, hogy csak a szakítással végződik a nyári kaland, lehet, csak sokat várunk az üdüléstől, és az elvárásaink nem valósulnak meg, ezért leszünk lehangoltak a problémák és konfliktusok miatt.

Mi segíthet?

A közös program megtalálása nem feltétlenül jelenti azt, hogy választani kell, hanem az is megoldás lehet, hogy olyan helyet keresünk, ahol mindketten jól érezhetjük magunkat.  Elmegyünk egy tengerparti helyre, ahonnan némi utazással túrázni vagy várost nézni is lehet, így az aktívabb fél elmehet külön valamilyen fakultatív programra, ha arra vágyik.  Ne úgy fogjuk fel a nyaralást, hogy egész nap kézen fogva kell járni, hanem vállaljuk fel, hogy igényünk van a külön töltött időre is.

(Forrás: men.hu)

A cikket a MrPotencia.hu tette közzé az oldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://mrpotencia.blog.hu/api/trackback/id/tr1008886596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása