Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Minden ami potencianövelés

MrPotencia.hu - potencianövelő és potencianövelés

MrPotencia.hu - potencianövelő és potencianövelés

6 ok, miért nehéz válás után új nővel…

2016. július 19. - dobojozsi

Válás után nem mindenkinek egyszerű új párkapcsolatot kezdeni, végérvényesen lezárni a házasságot; a kimerítő válási folyamat, a csalódottság vagy éppen a hirtelen jelentkező szabadságvágy egyaránt akadályozhatják az újrakezdést egy új társsal. Ha sikerül is egy szinte minden szempontból megfelelő emberrel találkozni, az új kapcsolat építésének több akadálya is lehet, közrejátszhat az idő, de érzelmek, illetve az új élet megszervezésének a nehézségei is.

Érzelmi zavartság

A válás, a házasság lezárása egyeseknél felüdülést, felszabadultságot, míg másoknál komoly érzelmi káoszt okoz. Utóbbiakban különféle érzelmek kavarognak: aggodalom, csalódottság, a válási procedúra okozta mentális fáradtság, a megszokott élet felborulásából keletkezett zűrzavar.  Őket ez a káosz akadályozhatja abban, hogy újra nyitottak legyenek, és belevágjanak egy új párkapcsolatba, ami akkor is érvényes lehet, ha alapvetően késznek érzik magukat az újrakezdésre, és szívesen élnének újra párkapcsolatban. Mások viszont felszabadító érzésként élik meg, hogy kiléptek a házasságukból, és ennek hatására kialakulhat bennük egy általános félelem attól, hogy újra kötöttségek között kellene élniük, ezért is építenek nehezen újabb kapcsolatot.

Új élet, új célok

A válással lezárul egy korszak, ami hatással lehet az érzelmekre, emellett a felekre számos teendő is vár. Újra kell szervezni a mindennapokat, amiben egy új otthon megteremtése vagy anyagi nehézségek is beletartoznak, ezek pedig elvonhatják az energiát az emberi kapcsolatok ápolásáról és építéséről.  Ebben az állapotban, a teendők sűrűjében az ember könnyen átsiklik egy párkapcsolat lehetősége felett, észre sem veszi a kínálkozó alkalmakat, amivel kevesebb teherrel a vállán esetleg boldogan élne.

Új párkapcsolat

Mindez hatással van egy új párkapcsolatra is, ami a frissen megismert társtól fokozott türelmet kíván. A válás után megváltozhat a párkapcsolati szemlélet, és az újat már ennek tükrében építheti az elvált fél.  Az, hogy ez mennyire befolyásolja az új kapcsolatot, nagymértékben függ attól, hogyan zárult le a házassága, milyen érzésekkel jött ki belőle.

A túlélő és a csalódott

Vannak, akik túlélőnek tekintik magukat a válásuk után, örülnek, hogy kijöttek a korábbi kapcsolatból, erősnek érzik magukat, megnő az önbizalmuk. Mások viszont rosszul élik meg a helyzetet, bőven marad bennük frusztráció, csalódottság, esetleg félelem is.  Akármilyenek is az érzések, jellemző reakció lehet, hogy a csalódottság vagy éppen a megerősödött önbizalom miatt menekül valaki egy újabb kapcsolattól. Más esetben viszont ezzel éppen ellentétesen eluralkodik rajta a félelem a magánytól, ezért a válás után rögtön belemenekül egy új kapcsolatba, hogy újra megélje a valakihez való tartozás élményét, érzését.

Flört vagy kapcsolat

Felmerülhet a kérdés, mit érdemes tenni válás után. Sajnos vagy szerencsére, erre nincs általános recept, viszont mielőtt bármit is lépnénk, érdemes átgondolni, hol tartunk érzelmileg. Képesek vagyunk-e belemenni egy komolyabb kapcsolatba, vagy inkább könnyebb flörtre vágyunk.  Az időnek is van jelentősége, viszont nem írhatja felül az érzelmi faktort, azaz szinte lehetetlen azt mondani, hogy most fél évig nem fogok ismerkedni, utána pedig majd jól belevetem magam a csajozásba. Ettől fontosabb saját magunk reális felmérése, annak megvizsgálása, sikerült-e érzelmileg is lezárni, nem pedig csak jogilag vetettünk véget a házasságnak.  Az érzelmi leválás az egykori társról legalább annyira fontos, mint a jogi ügyek elrendezése.

Lezárás

A korábbi párkapcsolat akkor tekinthető lezártnak, ha érzelmileg el tudtunk távolodni egykori társunktól, nincsenek rendezetlen jogi ügyeink egymással, nincsen olyan közös vagyon, ami feszültséget válthat ki belőlünk vagy közöttünk, ami miatt nem tudunk teljesen függetlenek lenni.  Mindez nem kizárólagos feltétele egy új kapcsolat kialakításának, de hatással lehet rá.

(Forrás: men.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://mrpotencia.blog.hu/api/trackback/id/tr448886578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása