Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Minden ami potencianövelés

MrPotencia.hu - potencianövelő és potencianövelés

MrPotencia.hu - potencianövelő és potencianövelés

Hogyan kezelhetőek és előzhetőek meg a merevedési zavarok?

2016. június 02. - dobojozsi

Az állapot hátterében álló ok és az állapot súlyossága mellett érdemes azt is mérlegelni a kezelés kiválasztásánál, hogy mennyi pénzt hajlandó elkölteni erre, és hogy mik az Ön és partnerének személyes igényei.

Jelenleg számos kezelési mód áll rendelkezésére. Ezek között találhatók gyógyszerek, egyszerű mechanikus készülékek, műtét, illetve pszichés tanácsadás.

Az állapot hátterében álló ok és az állapot súlyossága fontos tényező annak meghatározására, hogy melyik kezelés, illetve mely kezelések kombinációja a legjobb. Ön és orvosa azt is mérlegelje, hogy mennyi pénzt hajlandó elkölteni erre, továbbá azt is, hogy mik az Ön és partnerének személyes igényei.

Szájon át szedhető gyógyszerek

A potenciazavar kezelésére szolgáló szájon át szedhető gyógyszerek közé tartozik a sildenafil, a tadalafil és a vardenafil. 1998-ban törzskönyveztek először Amerikában igazán hatékony szájon át bevehető gyógyszert a merevedési zavar kezelésére (sildenafil). Ezt követően a két másik készítményt is elfogadták.

A három gyógyszer kb. azonos módon hat: gátolnak egy 5-ös típusú foszfodiészteráz nevű enzimet és ezáltal fokozzák az értágító nitrogénmonoxid (NO) hatását.

Ez lehetővé teszi, hogy a péniszbe nagyobb mennyiségű vér áramoljon be, de nem automatikusan, hanem megfelelő fizikai és pszichés stimuláció esetén.

Számos férfi észlel javulást ezen gyógyszerek alkalmazásával attól függetlenül, hogy mi a háttérben álló ok. Ezek a gyógyszerek sok szempontból hasonlóak, de vannak köztük különbségek is. Más a dózisuk, más a hatástartamuk és valamelyest különböznek a lehetséges mellékhatások. Jelenleg azonban még nem áll rendelkezésre elég adat arról, hogy a különböző eredetű potenciazavarokban mikor melyik a legjobb.

Nem minden férfinél hatékonyak a potencianövelők

Bár ezek a gyógyszerek nagyon sok emberen segítettek, nem minden férfinél alkalmazhatók. Abban az esetben, hogy ha Önnek szívinfarktusa, stroke-ja, életet veszélyeztető szívritmuszavara volt az elmúlt hat hónapban, ne alkalmazza ezeket a gyógyszereket. Ha Önnek azt mondták, hogy a szex megterheli vagy veszélyezteti a szívét, beszéljen orvosával egyéb lehetőségekkel kapcsolatosan.

Ne szedje egyidejűleg a sildenafilt, a tadalafilt és a vardenafilt más nitrát tartalmú gyógyszerrel, például nitroglicerinnel, izoszorbid mononitráttal vagy izoszorbid dinitráttal! Ezen gyógyszerek kombinációja szédülést, alacsony vérnyomást és keringési zavarokat okozhat.

Ne várja el ezektől a gyógyszerektől, hogy azonnal megoldják az impotenciát! Lehet, hogy a dózist módosítani kell, vagy azon kell változtatni, hogy mikor veszi be a gyógyszert. Mielőtt bármilyen gyógyszert bevesz, beszéljen orvosával a lehetséges előnyökről, hátrányokról és mellékhatásokról.

Prosztaglandin E (alprostadil)

Jelenleg két olyan kezelés is van, ami az alprostadil alkalmazását foglalja magában. Az alprostadil a prosztaglandin E nevű helyi hatású hormon szintetikus formája. A hormon kitágítja az ereket a péniszben, ezzel növeli a véráramlást és lehetővé teszi az erekciót. Az alprostadil kétféleképpen alkalmazható:

  • Injektálva. Ezzel a módszerrel egy finom, vékony tű segítségével injektálják az alprostadilt a pénisz tövébe, vagy oldalára. Ez általában öt-húsz perc alatt eredményez erekciót és kb. 1 órán keresztül tart. Mivel az injektált gyógyszer közvetlenül a szivacsos hengerekbe jut, az alprostadil bármely férfi esetén hatékony terápia. És mivel a beadáshoz használt tű nagyon vékony, ezért minimális fájdalommal jár együtt. Az alkalmazással megjelenő mellékhatások közé tartozik az esetleges vérzés az injekció helyén, a túl hosszú ideig fennálló erekció, illetve hegesedés az injekció helyén. Egy injekció költsége nagyon magas lehet.
  • Otthon alkalmazható húgycsövön keresztüli kezelés. Ennek során eldobható applikátor segítségével egy kisméretű kúpot lehet felhelyezni a pénisz hegyébe. Ez a kúp kb. 5 centi mélyen van a húgycsőben és a hatóanyag felszívódik a péniszbe, ezáltal fokozva a vér átáramlását és erekciót eredményezve. Bár itt nem kell tűt használni, sokak számára kényelmetlen ez a kezelési forma. A mellékhatások közé tartozhat a fájdalom, kisfokú vérzés a húgycsőből, a szédülés és a hegesedés.

Hormon szubsztitúciós kezelés

Azon kisszámú férfinak, akinél a tünetek hátterében a tesztoszteron hiány áll, a tesztoszteron szubsztitúció jelenthet megoldást.

Vákuum eszközök

Ezen kezelési mód során külső vákuumot illetve egy vagy több gumigyűrűt alkalmaznak. Kezdetnek egy üres műanyag csövet kell a pénisz felé helyezni. Ezt követően egy kézi pumpa segítségével vákuumot kell létrehozni a csőben, ezáltal vér szívódik be a péniszbe.

Ha már megfelelő az erekció foka, egy szorító gyűrűt kell egy a pénisz tövéhez helyezni az erekció fenntartása végett, ezután eltávolítható a vákuumkészülék. Az erekció általában elég hosszan fennáll ahhoz, hogy megfelelő szexuális kapcsolat kialakuljon. A közösülés után el kell távolítani a gyűrűt.

Érműtét

Ezt a kezelési módot általában akkor alkalmazzák, hogy ha a pénisz, vagy a kismedence területén teljesen elzáródott egy ellátó artéria. A műtét célja a véráramlás akadályát képező elzáródás megszüntetése és ezáltal a természetes erekció lehetőségének visszaállítása. A műtét segítségével a merevedési zavar korrigálható, amennyiben az érelzáródás volt a merevedési zavar fő oka. A hosszú távú sikeresség még nem tisztázott.

Pénisz implantátumok

Ennél a kezelési formánál a sebész a pénisz két oldalára egy-egy implantátumot helyez fel, ami lehetővé teszi, hogy olyan gyakran és olyan hosszan alakuljon ki erekció, amilyen hosszan és gyakran csak szeretné. Az implantátumok vagy felfújhatóak, vagy eleve félkemény szilikon vagy poliuretán rudak. A kezelés drága és általában nem ajánlott mindaddig, amíg más módszereket nem próbáltak ki először.

(WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus, pszichoterapeuta)

(Forrás: webbeteg.hu)

A cikket a MrPotencia.hu oldal tette közzé.

A bejegyzés trackback címe:

https://mrpotencia.blog.hu/api/trackback/id/tr798727238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása