Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Minden ami potencianövelés

MrPotencia.hu - potencianövelő és potencianövelés

MrPotencia.hu - potencianövelő és potencianövelés

Miért a dühös, veszekedős, békülős szexek a legizgatóbbak?

2016. április 04. - dobojozsi

Az egyik pillanatban még olyan hangosan veszekedtek, hogy tőletek zeng az egész ház, a másikban már vadul tépitek le egymásról a ruhát. Ismerősen hangzik, igaz? Azt mondják, vékony a határ szerelem és gyűlölet között, és valószínűleg még vékonyabb vonal választja el egymástól a vágyat és a haragot. És sokak számára talán furcsának hangzik, de néha egy heves szóváltást vagy kisebb vitát szexszel lehet a legjobban lezárni. Az okoknak jártunk utána.

A civódás a szex egyik előfutára

A harag nem a kellemes érzések közé tartozik, pedig számos kedvező élettani változást indít el bennünk. Segíthet felszabadítani a negatív energiákat, cselekvésre ösztönöz, és megtanít figyelni az igazán fontos jelekre. De van egy másik pozitívuma is, ami akkor lép életbe, amikor egy hosszú, fárasztó nap után azon veszekedtek, hogy ki viszi le a szemetet, és miért nincs tej a hűtőben.

Ha ezeket a problémákat egy kiadós kufircolással fogjátok megoldani, akkor valószínűleg csak azon a kérdésen kellene elgondolkodnotok, hogyan lehetne hatékonyabban megszervezni a házimunkát. A gondokat a hálószobán kívül hagyni egészséges és izgalmas módja annak, hogy megfűszerezzétek a szexuális életet.

Szenvedélyesen vitázni, szenvedélyesen szeretni

A békülős együttlétben a konfliktusok komoly szerepet játszanak. A küzdelem következtében szinte tapintható a nyers érzelem a levegőben, ami gátlástalan szexhez vezethet, még azoknál is, akik viszonylag nyugodt, higgadt személyiségek. Ilyenkor agresszivitás formájában nyilvánul meg a harag, a düh, ez pedig hatalmas erotikus ingert jelenthet sok ember számára. Persze a szexuális határok betartására figyelni kell!

Rozi 33, PR-szakember: „Én hiszek abban, hogy szexszel is lehet békét kötni, de ha túl gyakran csinálnám, akkor elveszítené a varázsát. Nyilván ez nem jelenti azt, hogy szándékosan provokálni kezdek újabb balhékat, sőt, alapvetően konfliktuskerülő vagyok, és utálom, ha veszekednek velem. Persze minden párkapcsolatban előfordulnak rázósabb időszakok, de ha a párommal valamin nagyon összekapunk, akkor még az összebújás gondolatától is rosszul vagyok.”

A vágy új arcai

Néha a legnagyobb civakodás után esik a legjobban a szex, és ha dühödben a pasid hátát karmolod (azért ne véresre!), vagy kicsit meghúzod a haját, olyan izgatóvá válsz a szemében, mint az első időkben. Bár a közösülés nem fogja megoldani a problémákat, a harag egyfajta új intim élménnyé transzformálódik. Ilyenkor megismerheted a vágy másik arcát, egy igazán egyedülálló szexuális hevületet, ami segíthet a korábban kialakult feszültségek oldásában.

Az ösztönök életre kelnek

Egy összezördülés hevében nehéz higgadtan gondolkodni, az indulatok erősödnek, és egyik fél sem enged a maga igazából. Lehet, hogy te vagy az, aki nem hajlandó bocsánatot kérni, vagy a párod nem akarja a felmerülő problémákat ott és akkor tisztázni. Amikor egy feszült szituáció közepében találjátok magatokat, és nem tudjátok megbeszélni a dolgokat, a leginkább zsigeri módon közelíthetők egymáshoz a gyakran eltérő álláspontok. Nem csoda, végül is a szex nem más, mint a nonverbális kommunikáció egy intenzív formája.

A biológia is közrejátszik

Abban, hogy a dühös szex jó hatással van a párkapcsolatra, nem csak lelki, hanem hormonális okok is szerepet játszanak. A harag, a fájdalom, a félelem és más érzések növelhetik az adrenalin, a dopamin és a tesztoszteronszintet, mind a nők, mind a férfiak esetében. Ezek a kémiai változások fokozzák a szexuális izgalmat, az orgazmus során pedig nagy mennyiségű oxitocin termelődik, ami kedvezően hat a stressz-szintre. Amikor a test és az elme együtt dolgozik, nincs semmi, ami képes lenne megállítani azt az energiát, ami áramlik köztetek.

Kristóf 27, felszolgáló: „Szeretem a vad és temperamentumos szexet, mondjuk, a csajom kissé visszafogott típus, pont ezért szoktam egy kicsit hergelni, mert olyankor kiereszti a karmait. Azon mindig felhúzza magát, ha megfordulok más nők után az utcán, ilyenkor igazi vadmacska lesz az ágyban. Persze a bújós oldalát is szeretem, de ha mindig ugyanolyan lenne, akkor unalmas lenne.”

Élvezetek a megbékélés jegyében

Egy párkapcsolati konfliktus kezelése magában foglalja a bocsánatkérést és a megbánást. De ha a szexet használod a partnered kiengesztelésére, ezek a dolgok teljesen más megvilágításba kerülnek. Néha a szavak nem tudják megfelelően kifejezni a valódi érzelmeket, és simogatással, érintéssel bizonyítod a másik felé, milyen fontos a számodra. Az ágyban az apró viták elsimulnak, és újra közel kerültök egymáshoz, anélkül, hogy bántó, büntető módon viselkednétek.

„Majdnem vége” érzés

Ha valami miatt csúnyán hajba kaptatok, könnyen hiheted azt, hogy a párod soha többé nem fog megkívánni. Az az érzés, hogy a viták ellenére vágyik a közelségedre, izgalmas és felszabadító. És ezeknek a pillanatoknak sok pozitív hatásuk lehet. Mély érzelmi átéléssel veted magad a másik karjaiba – tudván, hogy a kapcsolat nem futott zátonyra –, és hálás vagy minden érintéséért, minden csókjáért.

Győri Szilvia szexuálpszichológus, a Life.hu szakértője elmondta: részben egyetért a cikkben leírtakkal, a békülős szex lehet izgalmas bizonyos körülmények között, ám sok esetben taktikaként is szolgálhat a valódi problémák elfedésére.   „Például akkor, ha a partnerünk félrelépett, képtelen kommunikálni az érzéseiről, vagy verbálisan volt bántó. Egy rossz párkapcsolatot a szex önmagában nem lesz képes fenntartani, csak ideiglenes, illuzórikus enyhülést hoz. Az intim együttlétnek van egyfajta feszültséglevezető funkciója, de az olyan érzések, mint a szorongás vagy a megalázottság, nem igazán összeegyeztethetők a nemi izgalommal” – véli a szakértő, aki szerint, ha gyarapszik a vita utáni szeretkezések száma, esetleg más formában már nem is érünk egymáshoz, érdemes elgondolkozni azon, valóban ezt várjuk-e a kapcsolatunktól, illetve ilyen minőségben kívánjuk-e megélni a testiséget.

(forrás: life.hu)

A cikket a www.mrpotencia.hu oldal szolgáltatta.

A bejegyzés trackback címe:

https://mrpotencia.blog.hu/api/trackback/id/tr848556034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása