Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Minden ami potencianövelés

MrPotencia.hu - potencianövelő és potencianövelés

MrPotencia.hu - potencianövelő és potencianövelés

A merevedési zavar kialakulása

2015. december 06. - dobojozsi

A merevedési zavar hátterében fizikális és nem fizikális okok is szerepet kapnak, sőt gyakran ezek kapcsolatban is vannak egymással. Előfordulhat, hogy a merevedési zavar egyes betegségek első jele. Okozhatják fizikális és nem fizikális problémák is.

A merevedési zavar hátterében fizikális és nem fizikális okok is szerepet kapnak, sőt gyakran ezek kapcsolatban is vannak egymással. Előfordulhat, hogy a merevedési zavar egyes betegségek első jele.

A péniszben két hengeres, durva szivacshoz hasonló (barlangos testek), ezek alatt pedig egy, finomabban szivacsszerű struktúra (szivacsos test) található egymással párhuzamosan, melyek a kismedencében erednek és hosszában végigfutnak a hímvesszőben (pénisz, fallosz). A szivacsos testben található a húgycső, amin keresztül a vizelet és az ondó távozik a hímvessző végén. Amikor a férfi szexuálisan felizgul, idegimpulzusok hatására a vér beáramlik ezekbe a hengeres testekbe, ami ezáltal nyugalmi térfogatának többszörösére duzzad. Ez a hirtelen vérbeáramlás kitágítja a szivacsszerű szerkezeteket és létrehozza az erekciót azáltal, hogy a hímvessző kiegyenesedik és megmerevedik.

A fennálló szexuális izgalom fenntartja ezt a nagyobb mennyiségű véráramlást és ezáltal az erekciót. Az ejakuláció után, vagy amikor a szexuális izgalom elmúlik, a többlet vér kiáramlik ebből a szivacsos szövetből és a pénisz elernyed. Az erekció kialakulásához és fenntartásához szükséges a szexuális izgalom - amely a megfelelő látvány, érintés, hallás, szaglás és gondolatok hatására alakul ki -, illetve az erre adott idegrendszeri válasz. A szexuális izgalmat az agy közvetíti a vegetatív (zsigeri) idegrendszerbe, ami fokozza a véráramlást a péniszbe azáltal, hogy pénisz ereit ellazítja. Ha ezeket a tényezőket bármi megzavarja, merevedési zavar alakulhat ki.

Nem fizikai okok

Számos nem fizikai ok állhat az impotencia hátterében. Ezek közé tartozik:

  • Pszichés problémák. A leggyakoribb nem fizikális ok a stressz, a szorongás és a fáradtság. Az impotencia gyakran mellékhatása lehet különböző pszichés betegségeknek, mint pl. a depresszió.
  • Negatív érzések. A szexuális partner iránt érzett negatív érzések, illetve a szexuális partner által közvetett negatív érzések - pl. durvaság, érdektelenség, elutasítás - szintén okozhatnak merevedési zavart.

Fizikális okok

A merevedési zavar hátterében gyakran fizikális okok állhatnak, többek között:

  • Régóta fennálló cukorbetegség miatt kialakuló idegbántalom (diabéteszes neuropátia).
  • A medence vérellátását befolyásoló kardiovaszkuláris megbetegedések.
  • Bizonyos vényköteles gyógyszerek.
  • Prosztatarák miatti műtét.
  • A gerincvelő-sérülést okozó törés.
  • Szklerózis multiplex.
  • Hormonális zavarok.
  • Alkoholizmus és kábítószer használat.

Előfordulhat, hogy a potenciazavar az első jele a fent említett betegségnek. Nagyon gyakran a merevedési zavar hátterében álló fizikális és nem fizikális okok kapcsolatban vannak egymással, például: egy kis fizikális probléma, ami lassítja a szexuális választ, szorongást okozhat. Ezt követően a szorongás tovább ronthatja a merevedési zavart.

(forrás:webbeteg.hu)

A cikket a www.mrpotencia.hu oldal szolgáltatta.

A bejegyzés trackback címe:

https://mrpotencia.blog.hu/api/trackback/id/tr238144746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása