Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Minden ami potencianövelés

MrPotencia.hu - potencianövelő és potencianövelés

MrPotencia.hu - potencianövelő és potencianövelés

Vészjelzés érkezett: betiltottak egy étrend-kiegészítőt

2016. április 29. - dobojozsi

Egészségre veszélyes potencianövelő szert találtak, megtiltották annak magyarországi forgalmazását - közölte az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala.

A Kínában gyártott, az SC HILCON s.r.l. által Magyarországon bejelentett Dragon Power - Növényi kivonatokat tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula férfiak részére (3 kapszula) elnevezésű készítmény a vényköteles gyógyszerek terápiás dózisánál is nagyobb mértékben tartalmaz szildenafil gyógyszer-hatóanyagot, fogyasztása jelentős egészségügyi kockázattal járhat, akár keringési vagy idegrendszeri problémát okozva - közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) laboratóriumi vizsgálatára hivatkozva az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal.

Az étrend-kiegészítők az Európai Unió és a magyarországi szabályozás szerint is élelmiszernek minősülnek. Gyógyszer-hatóanyag kizárólag az engedélyezett, felügyelt körülmények között előállított gyógyszerekben engedhető meg, élelmiszerben történő felhasználása tilos és egészségkárosodást okozhat.

Tekintettel arra, hogy a készítmény interneten - akár nem magyarországi székhelyű honlapon - keresztül is megrendelhető, az ÁNTSZ tisztifőorvosi hivatala felhívja a lakosság figyelmét, hogy a Dragon Power - Növényi kivonatokat tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula férfiak részére (3 kapszula) elnevezésű -17.11.2015. gyártási számú, 2018. 11.16. lejárati idejű, 13044/2013. számon notifikált - készítmény jelenlegi összetételével veszélyeztetheti a fogyasztók egészségét. Amennyiben a nevezett készítmény forgalmazását észlelik - a lakosság egészségének védelme érdekében - a szükséges hatósági intézkedések mielőbbi megtétele érdekében jelezzék az illetékes Fővárosi/Megyei Kormányhivatalok Népegészségügyi Főosztályai (elérhetőségük megtalálható a www.kormanyhivatalok.hu, valamint a www.antsz.hu internetes oldalon) részére.

A tisztifőorvosi hivatal a kifogásolt összetételű készítményről tájékoztatta az Európai Unió Bizottságánál üzemelő RASFF gyorsvészjelző rendszeren keresztül a tagállamokat, továbbá a tájékoztatást követően a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Kormányhivatalok Járási Népegészségügyi Osztályai a készítmény forgalmazásának megtiltását rendelték el - írta közleményében az ÁNTSZ.

(forrás: napi.hu)

A cikket a MrPotencia.hu oldal tette közzé.

A bejegyzés trackback címe:

https://mrpotencia.blog.hu/api/trackback/id/tr268671844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása